Proces schvaľovania investičnej pomoci sa zefektívni

03.10.2014 Bratislava

Bratislava 3. októbra (TASR) - Proces schvaľovania investičnej pomoci sa zefektívni. Vyplýva to z návrhu novely zákona o investičnej pomoci, ktorý do pripomienkového konania predložilo Ministerstvo hospodárstva (MH) SR. Účinnosť novely zákona sa predpokladá od 1. decembra 2014.

"Návrhom novely zákona sa predovšetkým zefektívňuje proces schvaľovania investičnej pomoci, a to jednak zavedením oprávnenia začatia prác na investičnom zámere už podaním investičného zámeru bez povinnosti vydávania potvrdenia o splnení podmienok a jednak skrátením jednotlivých lehôt konania o schválení poskytnutia investičnej pomoci za účelom zvýšenia konkurencieschopnosti SR," spresnil rezort hospodárstva v dôvodovej správe.

Cieľom návrhu je podľa MH SR zabezpečiť poskytovanie investičnej pomoci v súlade s euronariadením číslo 651 z roku 2014, ktoré je účinné od 1. júla 2014. "Návrhom novely zákona sa zavádza povinnosť zverejnenia rozhodnutí o investičnej pomoci," doplnilo ministerstvo v materiáli.

"O poskytnutie investičnej pomoci na nový investičný zámer môže ten istý prijímateľ požiadať až po skončení investičného zámeru, na ktorý mu bola schválená investičná pomoc," upozornilo MH SR.

Investičná pomoc schválená do 30. novembra 2014 zostáva podľa návrhu novely v platnosti za podmienok a v rozsahu tak, ako je uvedené v rozhodnutí o schválení investičnej pomoci. "Konania začaté a neukončené pred 1. decembrom 2014 sa dokončia podľa doterajších predpisov," dodalo ministerstvo hospodárstva SR.
 

Vyberte región